0521 - 513 441

03-10-2018

Herinrichting Bosbeek - Nijlandsloop

Herinrichting Bosbeek - Nijlandsloop

Om een robuust watersysteem te creëren wordt de Nijlandsloop (die deels verduikerd was) weer open gelegd en fors verbreed over het bestaande deel. Hierbij worden ook enkele kunstwerken zoals de vispassage en duikerbruggen gerealiseerd. Het project is onderdeel van de Visie Assen aan de Aa. Het creëren van de beek zorgt voor een landschappelijke verbinding tussen het Asserbos en het Drentsche Aa gebied. Doordat er wandel- en fietspaden worden aangelegd langs dit traject wordt er een toeristische- en recreatieve route gerealiseerd tussen het Asserbos en het Drentse Aa gebied. Deze route zorgt ervoor dat het buitengebied en het stedelijke gebied worden verbonden. Het doel van dit project is het realiseren van een ecologische en recreatieve verbinding tussen het Asserbos en het Drentsche Aa gebied. 

De rol van Buro Noord

In opdracht van de gemeente heeft Buro Noord het UAVgc contract geschreven en het contractmanagement in de uitvoering verzorgd.

De uitdagingen binnen het project:

  • De afzet en verwerking van verschillende grondstromen uit het project;
  • Op delen was de invasieve exoot; de Japanse Duizendknoop aanwezig. Door het vele grondverzet was deze makkelijker te verspreiden, dit moest worden voorkomen. De grond waar deze in aanwezig was is door een erkende verwerker verbrand; 
  • De werkzaamheden werden voor een groot deel op, en langs, het GGZ terrein uitgevoerd waar cliënten –zowel in open als dichte bewoning- verblijven. De werkzaamheden zijn uitvoerig met GGZ afgestemd. In het werk is steeds zorgvuldig omgegaan met de cliënten die soms dwars door het werk liepen omgegaan.

Een referentie van onze opdrachtgever

Wilt u weten wat de opdrachtgever van onze samenwerking vindt? Een referentie geven wij graag door.